slide1

fotoblok1

Rokkostuum huren

Op uw uitnodiging staat groot gala, white tie of cravat blanche, het meest formele kledingvoorschrift. Een ceremoniële gelegenheid, u bezoekt een banket, gala of bal , u ontvangt een Koninklijke onderscheiding of bent promovendus of paranimf. In alle bovenstaande gevallen wordt van u verwacht dat u in rokkostuum acte-de-présence geeft. Bij Huyer Gelegenheidskleding kunt u terecht voor het huren van een rokkostuum. Wij nodigen u van harte uit langs te komen in onze zaak te Amsterdam. Wij verzekeren u van deskundig advies en gaan er samen met u voor zorgen dat u er uitziet om door een ringetje te halen gedurende uw feestelijke gelegenheid.

Voorschriften rokkostuum

Een rokkostuum, ook wel white tie genoemd, bestaat uit en zwarte jas met kort voorpand en lang achterpand, een broek met zwart satijnen galon en een wit piqué hemd met bijbehorend vest en strik. U completeert dit geheel met manchetknopen, frontknoopjes, pochet, eventueel een zakhorloge, zwarte kousen en gladde zwarte schoenen.rokkostuum1

Een rokkostuum wordt alleen 's avonds gedragen, na 18.00 uur. De enige gelegenheden waarbij u overdag in rok mag verschijnen zijn bij een promotie of bij de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding.

Wanneer u als promovendus of paranimf een rokkostuum draagt, denkt u er dan aan dat alle universiteiten een wit vest voorschrijven. Alleen de Universiteit van Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam verplichten een zwart vest .

Het is gebruikelijk uw witte strikje zélf te strikken en om witte bretels te dragen.

Een indicatie van onze prijzen:

ACTIE!! In april en mei een Tweedelig rokkostuum (broek en jas) € 65,00
Compleet met overhemd, vest en witte strik € 85,00

Huyer verzorgt uw rokkostuum

Zoals u leest zijn wij op de hoogte van alle voorschriften en kledinggebruiken. U bent dus verzekerd van een gepast rokkostuum bij Huyer Gelegenheidskleding. Uiteraard zijn al onze rokkostuums van hoogwaardige kwaliteit en hebben een uitstekende pasvorm. Wij begroeten u graag in onze zaak te Amsterdam, waar het plezier van uw speciale dag begint tussen onze muren.

U kunt uiteraard ook te allen tijde contact met ons opnemen door te bellen naar 020 - 6235439 of het contactformulier in te vullen. Hopelijk tot snel.Kijk hier voor de Tips van Tim

sloganfoto

merkhome