slide1

fotoblok1

jacquetmethoedJacquet huren

Een zwarte, getailleerde, jas met lange panden met de bijbehorende lichtgrijze gestreepte pantalon, wit hemd en een grijs  vest. Dit is precies hoe een jacquet eruit dient te zien. Een jacquet wordt gedragen bij verschillende gelegenheden. Een bruiloft, bij een bezoek aan het koningshuis of bij het paardrennen van de Ascot of Derby is dit het kledingvoorschrift. Bij Huyer Gelegenheidskleding kunt u terecht voor het huren van een jacquet. Wij nodigen u van harte uit langs te komen in onze zaak te Amsterdam. Wij verzekeren u van deskundig advies en gaan er samen met u voor zorgen dat u er uitziet om door een ringetje te halen.

Voorschriften jacquet

Met het kledingvoorschrift jacquet wordt de zwarte jas met lange, rond afgesneden voorpanden bedoeld. Een wit hemd wordt hierbij gedragen en een zwart of grijs vestje mag niet ontbreken. Om het plaatje helemaal compleet te maken wordt dit gecombineerd met suède of glacé handschoenen. Als finishing touch kan er gekozen worden voor een zwarte, grijze of witte das gecombineerd met een zwarte of grijze hoge hoed. Draagt u hier gladde, zwarte veterschoenen onder en laat uw polshorloge thuis. Dit is overigens tevens het enige kostuum waarbij slobkousen gepast zijn.

Bruiloft in klassieke stijl

Indien het jacquet bij een huwelijk wordt gedragen, zijn de bruidegom, zijn getuigen en de directe familie gehuld in een grijs vest. Andere belangstellenden dragen een zwart vest. Tijdens de huwelijksreceptie is het niet noodzakelijk om de hoed en de handschoenen te dragen.

Zoals het voorschrift 'morning' dress al verraadt, wordt een jacquet alleen overdag gedragen, officieel tot zes uur in de middag. Als bruidegom wordt het jacquet dan ook niet gedragen tijdens het dineren, hiervoor leent een smoking zich juist weer. 's Avonds kleedt een heer zich in rokkostuum of smoking.

Een indicatie van onze prijzen:

- Driedelig jacquet (Pantalon, vest en jas) € 85,00
- Hoed en handschoenen € 35,00

Huyer verzorgt uw jacquet

Zoals u leest zijn wij op de hoogte van alle voorschriften en kledinggebruiken. U bent dus verzekerd van een gepast jacquet bij Huyer Gelegenheidskleding. Uiteraard zijn is al onze kleding van hoogwaardige kwaliteit en hebben een uitstekende pasvorm. Wij begroeten u graag in onze zaak te Amsterdam, waar het plezier van uw speciale dag begint tussen onze muren.

U kunt uiteraard ook te allen tijde contact met ons opnemen over het huren van jacquets door te bellen naar 020 - 6235439 of het contactformulier in te vullen. Hopelijk tot snel.

 

Kijk hier voor de Tips van Tim

sloganfoto

merkhome